Prebiotinis cukrus

Prebiotinis cukrus – tai specifinis cukraus darinys, kuris padeda palaikyti sveiką odos mikrobiotos pusiausvyrą. Jis skatina „gerųjų“ bakterijų dauginimąsi ir kartu padeda stiprinti odos natūralią apsaugą nuo išorinių dirgiklių.
Prebiotiniai cukrūs išgaunami iš augalinės kilmės šaltinių, dažniausiai naudojant fermentacijos procesus.Dažniausiai pasitaikantys tipai kosmetikoje yra inulinas, α-glukanas ar ksilitas, gaunami iš cikorijų šaknų, cukranendrių, kviečių ar kukurūzų.
Prebiotinis cukrus veikia kaip maistas odos mikrobiotai – natūraliai ant odos gyvenančioms „gerosioms“ bakterijoms. Jis padeda išlaikyti mikrobiotos balansą, mažina diskomfortą, stiprina odos barjerinę funkciją ir saugo nuo drėgmės praradimo ar dirginimo.
Kosmetika su prebiotiniais cukrumis tinka jautresnei, sudirgusiai, išsausėjusiai ar mikrobiotos pusiausvyrą praradusiai odai. Dažnai įtraukiama į atkuriamuosius kremus, drėkinamuosius serumus, veido prausiklius ar priemones, skirtas jautriai paakių ir kūno sričiai.