top of page

5 priežastys, kodėl be paakių kremo senstame greičiau

Ar žinojote, kad kasdien vidutiniškai sumirksime apie 10 tūkstančių kartų? Oda aplink akis yra veide pati ploniausia ir gaunanti daugiausiai krūvio. Štai kodėl čia pirmiausia išryškėja raukšlelės, nuovargis ir kiti senėjimo požymiai. Tai atsako ir į klausimą, kodėl kosmetikos kūrėjai siūlo specialias priemones paakiams – tiesiog veidui skirtas kremas yra pritaikytas kitokiai odai. Štai penkios priežastys, kodėl paakiams reikalingas specialus kremas, ir patarimai, kaip pasirinkti tinkamiausią pagal amžių.





Pirmųjų raukšlelių siaubas

Pastebėjote pirmąsias raukšleles? Gali būti, kad jos atsirado dėl bendros veido odos dehidratacijos, kas ypač būdinga šildymo sezono metu. Oda rastai gali atrodyti ir gavusi pernelyg daug išmaniųjų ekranų šviesos. Nepilnavertė mityba bei žalingi įpročiai taip pat lemia paakių būklę, kuri prašyte prašosi atgaivinama. Toks poreikis gali būti nuo 20 iki 30 metų, kuomet užtenka rinktis paakius atgaivinančias, skaistinančias, drėkinančias priemones. Pavyzdžiui, kaip švytėjimo suteikianti ir detoksikuojantis „Filorga Oxygen-Glow Eyes“.


Akys praneša apie nuovargį

Iš paakių greičiausiai galima pasakyti, kaip gerai miegojote naktį, kaip sveikai maitinatės, ar pakankamai tenka būti gryname ore... Nuovargis – fizinis ir emocinis – itin aiškiai atsispindi akių srityje. Dėl to galima atrodyti ne tik suvargusi, bet ir gerokai vyresnė! Tamsūs ratilai po akimis, maišeliai, paburkimai ir netgi ryškėjančios pigmentinės dėmės yra tie senatviniai požymiai, kuriuos koreguoti reikėtų specialiu paakių kremu. Prancūzijoje pernai populiariausiu paskelbtas „Filorga Optim-Eyes“ akių kontūro kremas efektyviai gerina limfos cirkuliaciją ir aktyvina kraujotaką, todėl akių paburkimas ženkliai sumažės jau per 10-15 minučių, kas be kremo kartais užtrunka net iki kelių valandų – kol oda pati „išsibudina“.




Užkritę vokai sendina labiausiai

Veido oda ir paakių oda skiriasi pirmiausia tuo, kad prie akių nėra riebalinių liaukų, kurios išskiria sebumą ir padeda palaikyti elastingumą. Būtent todėl paakiai anksčiausiai praranda jaunatvišką išvaizdą – pradeda ryškėti raukšlelės. Tai būdinga ne tik paakiams, bet ir viršutiniam vokui, kuris ilgainiui sukrenta, netgi gali užkristi ant akių. Tokiam atvejui reikėtų rinktis kremą su į botoksą panašiu efektu, kokiu pasižymi „Filorga Time-Filler Eyes“ arba „Fillmed HXR Eye Cream“ paakių kremo formulė. Sudėtyje esantys peptidai stiprina ir pakelia viršutinių vokų odą, taigi žvilgsnis atsiveria. Ypač jautriai odai galima rinktis dermatologų sukurtą paakių kremą „SVR Densitium Yeux“ su biokalciu, kuris taip pat turi savybę kelti viršutinių akių odą. Tiesa, stebuklingų kremų nebūna – kai vokai užkrenta visai, tuomet padėti gali nebent skalperis... Būtent todėl paakių oda reikia pradėti rūpintis kuo anksčiau!





Su amžiumi retėjančios blakstienos ir antakiai

Blakstienos su amžiumi ne tik retėja, bet ir šviesėja, nes netenka pigmento. Bendrai tiek antakiai, tiek blakstienos, silpnėja, o jų sumažėjimas blukina veido bruožus. Minetas „Filorga Time-Filler Eyes“ paakių kremas unikalus tuo, kad jo sudėtyje esantis matrikinas ir pantenolis (B5) skatina plaukelių svogūnėlių keratinocitų dauginimąsi bei užtikrina optimalų blakstienų prisitvirtinimą. Tokiu būdu galima atsiauginti praretėjusias blakstienas ir antakius. Tiesa, pasirinkus kitą kremą papildomai blasktienas ir antakius galima tepti specialia jų stiprinimui sukurta priemone „Filorga Optim-Eyes Lashes and Brows“.




„Žąsies kojelės“ ir kitos raukšlės

Ką daryti, jei paakių oda jau turi virtinę problemų, o ir amžius jau irgi toks, kad neišvengiamai matyti raukšlių, paburkimų, pigmentinių dėmių, patamsėjimų?.. Tokiu atveju geriausia rinktis visapusiško (globalaus) poveikio paakių kremą, kuris pasižymi skirtingomis funkcijomis, taigi patenkins visus odos poreikius.. Vyresnei odai taip pat svarbu padėti atkurti apsaugines funkcijas ir paskatinti regeneraciją, kas padeda ilgiau išlaikyti ją jaunatviškos būklės. Paakių odos būklę gerinti ypač padeda mezoterapijos „auksiniu standartu“ vadinamas NCTF kompleksas, kuris yra „Fillmed HXR Eye Cream“ sudėtyje. Greitai Lietuvoje pasirodysianti naujiena „Filorga Global-Repair Eyes“ padeda koreguoti mimikos raukšles, stangrina suglebusius vokus, šviesina paakių odą, mažina paburkimus


Tiesa, kartais patenkame į tokias situacijas, kai efekto reikia čia ir dabar, pavyzdžiui – prieš svarbias šventes, ypatingą pasimatymą ar asmeninę fotosesiją. Kai paakiai lyg tyčia gadina bendrą vaizdą, tuomet gelbėja momentinio poveikio kaukės, sukurtos konkrečiai šiai sričiai. „Filorga Optim-Eyes Patch“ jaunina odą aplink akis itin greitai: mažina paburkimus, nuramina odą, intensyviai drėkina, sumažina raukšleles ir kitas nuovargio žymes. Jei dargi neramina užkritę vokai, o akys pavargusios dėl streso ir nemigos, tuomet pravartu rinktis unikalios formos – viršutinius vokus apimančią – „Fillmed Eye-Recover Mask“ kaukę, kurią rekomenduoja geriausi odos specialistai.






191 peržiūra
bottom of page